Yeni Haberler
Yükleniyor...

TOKİ’den Emeklilere Büyük Müjde!

TOKİ'den Emeklilere Büyük Müjde!

TOKİ’den Emeklilere Büyük Müjde!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan katıldığı özel bir televizyon programında emekli vatandaşlara ve alt gelir grubuna yönelik konut projelerini anlattı.
Toplu Konut İdaresi’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğu belirten Turan, “Önümüzdeki 8-9 yıl içerisinde alt ve orta gelir grubuna yönelik asgari 550 bin konut daha üreteceğiz. Böylelikle 2023 yılında Toplu Konut İdaresi binalarında oturan vatandaş sayımız 5,5-6 milyon olacak.” dedi.

Emekli vatandaşlara 250 lira taksitle ev

Yeni dönemde asıl vizyonun, kuruluş amacına uygun olarak, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten Turan şunları kaydetti: “Yeni dönemden, Başbakanımızın bize hedef gösterdiği başta emekli vatandaşlarımız olmak üzere 250 lira taksitle ve 240 ay vade ile alt gelir grubuna yönelik konutlarımızı önümüzdeki haftadan itibaren arz edeceğiz. 2014-2015 Nisan ayı arasında Türkiye’de 50 vilayette 175 TL’den başlayan taksitlerle 15 bin konutu vatandaşlara sunduk.

200 bin konut

Alt gelir grubundaki vatandaşların taksitle ev sahibi yapacaklarını söyleyen Turan, bunun için bütün taleplere bir arz oluşturma çabası içindeyiz dedi. Turan: ” Sayın Başbakan’ımızın ifade ettiği 200 bin konutu konuşuyoruz. Başta emekli vatandaşlarımız olmak üzere, alt gelir grubuna yönelik konutlarımızı Anadolu’nun birçok yerinde inşa edeceğiz.’’

TOKİ Afyon Kura Çekimi!

TOKİ Afyon Kura Çekimi!

TOKİ Afyon Kura Çekimi!

Afyon Çetinkaya Mahallesi  TOKİ  başvuruları 20 Mayıs – 4 Haziran 2015 tarihleri arasında kabul edilecek.
Başvuruların iki gün sonra sona ereceği Afyon Çetinkaya Mahallesi TOKİ Evleri ‘nde 88 adet konut yer alıyor.

Manisa Yunusemre TOKİ Evleri!

Manisa Yunusemre TOKİ Evleri!

Manisa Yunusemre TOKİ Evleri!

Manisa Yunus Emre Konutları Toki Evleri 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon gibi daire tiplerinden oluşuyor.

Başkan, Yıldızlı TOKİ’de Büyük Müjdeyi Verdi!

Başkan, Yıldızlı TOKİ’de Büyük Müjdeyi Verdi!

Başkan, Yıldızlı TOKİ’de Büyük Müjdeyi Verdi!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün’ün de hazır bulunduğu toplantıda vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon il genelinde bu yıl 20 milyon TL’lik betonlama, 30 milyon TL’lik de asfaltlama çalışması yapmakta olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, yollara harcanacak olan toplamda 50 milyon TL’nin aslan payının Akçaabat’a tahsis edildiğini ifade etti.
Yıldızlı TOKİ sakinlerinin talepleri üzerine bölge halkına bir de müjde veren Gümrükçüoğlu, 

TOKİ’’den İnşaat Firmalarına havadan drone şartı!

TOKİ'’den İnşaat Firmalarına havadan drone şartı!

TOKİ’’den İnşaat Firmalarına havadan drone şartı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ’den firmalara drone şartı getiriliyor! TOKİ Başkanı Turan tarafından yapılan drone açıklamasının detayları belli oldu.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, konut yapılacak alanları havadan drone ile incelediklerini ve şirketlere de drone şartı getirdiklerini ifade etti.
TOKİ Başkanı Ergün Turan tarafındna yapılan son açıklamaya göre, BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI’nin çalışmalarında drone olarak bilinen ve genel adı multikopter olan araçları kullandıklarını belirterek ev yapılacak alanları havadan incelediklerini ifade etti. İdarenin ev projelerini yaparken teknolojik imkanlardan da yararlandığını belirten Ergün Turan TOKİ’ye ait 2 sayı multikopter olduğunu, tüm projelerde bunları kullandıklarını ifade etti.

İstanbul Başakşehir kentsel dönüşümün simgesi oldu!

İstanbul Başakşehir kentsel dönüşümün simgesi oldu!

İstanbul Başakşehir kentsel dönüşümün simgesi oldu!

Türkiye’de 2002’den sonra kentsel dönüşüm ve yeni yapılaşma projeleri hız kazandı. Sıfırdan doğan İstanbul-Başakşehir de Türkiye’ye model oldu. 1994 itibariyle kurulmaya başlanan Başakşehir’de, KİPTAŞ ve  TOKİ  öncülüğünde inşa edilen düzenli konutlar, nüfusu 5 yılda 200 binden 370 bine yükseltti. 60 bin konutluk TOKİ projesi sayesinde bölgeye özel sektör akın etti. Konforlu ve düzenli yapılaşma modeli olarak başlayan Kayaşehir projesi de birçok yere örnek uygulama oldu.

KAYABAŞI’YDI KAYAŞEHİR OLDU

İstanbul’da 90’lı yıllardaki düzenli yapılaşma örneği olarak KİPTAŞ eliyle başlatılan kentleşme projesi, Başakşehir’i yarattı. Başta mahalle odağında yürütülen çalışmalar yayıldı ve yeni bir yaşam merkezi doğdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen Başakşehir projesi, 1997’de 3 bin konutla başladı.

TOKİ Konut Programı – Sosyal Konutlar

TOKİ  Konut Programı - Sosyal Konutlar

TOKİ Konut Programı – Sosyal Konutlar

Sosyal Konutlar

58. Hükümetimiz döneminde, Türkiye’deki konut ihtiyacına çözüm üretmek için oluşturulan Acil Eylem Planı ile Ocak 2003’ten itibaren toplu konut ve kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verilmiştir. Bu sürece öncülük etme görevi verilen TOKİ’nin kurumsal yapısı geliştirilmiş ve yetkileri genişletilmiştir. Bu itibarla İdare; alternatif ve yenilikçi uygulamalarla konut üretiminin belli bir model çerçevesinde gerçekleşmesini sağlayarak konut piyasasını disipline etmek; kalite, sağlamlık, ucuzluk gibi kriterlere dikkat ederek spekülatif oluşumlara mani olmak; nüfusun ülke coğrafyasına dengeli bir biçimde dağılmasına yardımcı olmak amaçları ile Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmektedir. TOKİ’nin 500.000 konut olan hedefi 2011 yılı itibarıyla tutturulmuş, 2023 yılına kadar ikinci 500.000 konutluk yeni bir hedef konularak toplamda 1.000.000 konuta ulaşmak amaçlanmıştır.TOKİ’nin stratejisi, alt ve orta gelir grubuna yönelik sosyal konutlar ile gerekli hizmet birimlerini altyapılarını da tamamlayarak sunmaktır. Ülke genelinde, konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirlemek üzere araştırma yöntemleri uygulayan idare, toplu konut yatırımları için uzun vadeli bir eylem planı geliştirmiştir. Bu kapsamda, özellikle yoksulluğun da etkisiyle özel sektör yatırımlarının azaldığı Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine odaklanılmıştır. Önümüzdeki dönemde ise İdarenin faaliyetlerini İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Adana gibi ülkenin kırsal kesimlerinden büyük ölçüde göç alan büyük kentlere daha fazla yoğunlaştırması planlanmaktadır.
Temel üretim yaklaşımları arasına “Mahalle Konsepti”ni da dahil eden TOKİ, bu tarzda üretimlerle toplumsal dayanışmanın sürdürülebilirliğini esas almakta ve konut üretimini bu doğrultuda sosyal ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Dikey mimariden yatay mimariye geçişle birlikte şehirlerimizde kendine has kimliği olan kaliteli ve nitelikli konutlar, mahalleler inşa etmek İdarenin temel amaçlarındandır.

TOKİ Konut Programı – Uydu Kentler

TOKİ  Konut Programı - Uydu Kentler

TOKİ Konut Programı – Uydu Kentler

58. Hükümetimiz döneminde, Türkiye’deki konut ihtiyacına çözüm üretmek için oluşturulan Acil Eylem Planı ile Ocak 2003’ten itibaren toplu konut ve kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verilmiştir. Bu sürece öncülük etme görevi verilen TOKİ’nin kurumsal yapısı geliştirilmiş ve yetkileri genişletilmiştir. Bu itibarla İdare; alternatif ve yenilikçi uygulamalarla konut üretiminin belli bir model çerçevesinde gerçekleşmesini sağlayarak konut piyasasını disipline etmek; kalite, sağlamlık, ucuzluk gibi kriterlere dikkat ederek spekülatif oluşumlara mani olmak; nüfusun ülke coğrafyasına dengeli bir biçimde dağılmasına yardımcı olmak amaçları ile Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmektedir. TOKİ’nin 500.000 konut olan hedefi 2011 yılı itibarıyla tutturulmuş, 2023 yılına kadar ikinci 500.000 konutluk yeni bir hedef konularak toplamda 1.000.000 konuta ulaşmak amaçlanmıştır.
TOKİ’nin stratejisi, alt ve orta gelir grubuna yönelik sosyal konutlar ile gerekli hizmet birimlerini altyapılarını da tamamlayarak sunmaktır. Ülke genelinde, konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirlemek üzere araştırma yöntemleri uygulayan idare, toplu konut yatırımları için uzun vadeli bir eylem planı geliştirmiştir. Bu kapsamda, özellikle yoksulluğun da etkisiyle özel sektör yatırımlarının azaldığı Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine odaklanılmıştır. Önümüzdeki dönemde ise İdarenin faaliyetlerini İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Adana gibi ülkenin kırsal kesimlerinden büyük ölçüde göç alan büyük kentlere daha fazla yoğunlaştırması planlanmaktadır.

TOKİ Konut Programı – Kaynak Geliştirme ve Gelir Paylaşımı Projeleri

TOKİ Konut Programı - Kaynak Geliştirme ve Gelir Paylaşımı Projeleri

TOKİ Konut Programı – Kaynak Geliştirme ve Gelir Paylaşımı Projeleri

TOKİ, Türkiye’nin konut ve kentleşme sorunları karşısında, dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik düşük maliyetli çözümler üretirken; kültürden sanata, eğitimden yerleşime, sosyal yaşamın gerektirdiği farklı boyutları da düşünmek suretiyle Türkiye’deki konut sorununu gidermeye yönelik kapsamlı bir yaklaşım geliştirmiştir. İdare, yıllar içinde birçok kez köklü değişikliklerle karşı karşıya kalmış olsa da, bu süreçler TOKİ’nin sorunlar karşısında çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirme kabiliyetini güçlendirmiştir.
Özellikle son dönemlerde daha da belirginleşen bu dönüşüm çerçevesinde, toplu konut alanında kapsamlı mevzuat değişiklikleri yürürlüğe girmiş, böylece İdarenin amaçlarını gerçekleştirebilmek için gerekli finansmanı yaratacak kaynaklara ulaşabilmesinin önü açılmıştır.
Arsa karşılığı yapılan Gelir Paylaşımı Projeleri, TOKİ’nin sosyal nitelikli konut projelerinin finansmanı açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye’deki konut sorununu aşmak üzere faaliyetlerine devam eden TOKİ, bu modelini kısa vadeli sermaye giderleri ile uzun vadeli alacakları arasındaki boşluğu kapatmak üzere geliştirmiştir.

TOKİ Konut Programı – Afet Konukları

TOKİ Konut Programı - Afet Konukları

TOKİ Konut Programı – Afet Konukları

Afet Konutları

Türkiye, deprem riski açısından dünyanın en önde gelen ülkelerindendir. Ülkemizin yüzölçümünün % 42’si birinci derece deprem kuşağı üzerindedir. Ülkemizde dönem dönem yaşanan depremler yıkıcı sonuçlar doğurabilmekte, bu sonuçlara karşı çözümler bulmak da kamu kurumlarına düşmektedir.
TOKİ, doğal afetlerden zarar gören bölgelerde konut, altyapı ve kamu hizmetleri planlama, inşa etme, yenileme gibi çalışmalarda öncü bir rol almaktadır. İdarenin afet yönetimi ve yeniden yapılandırma alanındaki faaliyetleri 1992’de Erzincan depremi ile başlamıştır. Felaketin sonrasında sergilediği başarılı uygulamaları ve yönetimiyle TOKİ, Birleşmiş Milletler Örgütü’nden Onur Belgesi (UN Scroll of Honor) almıştır. Dünya Bankası tarafından, depremden 13 yıl sonra yayınlanan bir raporda, TOKİ’nin kent halkının yaşamına önemli ve olumlu bir etki yaptığı belirtilmiştir. TOKİ aynı sorumluluk duygusuyla bugün de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde afetlerden etkilenen bölgelere teknik yardım sağlamayı sürdürmektedir.

TOKİ Konut Programı – Tarımköyler

TOKİ Konut Programı - Tarımköyler

TOKİ Konut Programı – Tarımköyler

Tarımköyler

1980’lerden bu yana Türkiye nüfusunun neredeyse %18’i kentlere göç etmiştir. TOKİ’nin kentsel alanlara yönelik çalışmalarının odağında, bu nüfus hareketinin yol açtığı kriz yer almaktadır. Bu gidişi bir nebze de olsa durdurmak amacıyla TOKİ, kültürel dokuyu bozmadan, kent merkezlerinde bulunan altyapı olanağını ve sosyal tesisleri köylere götürmektedir. Gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) büyük bir ölçüde tarım ve hayvancılık sektörüne dayandığı Türkiye’de TOKİ, kırsal yerleşimlerin süregiden nüfus kaybı sorununa karşı, bölge sakinleri için çağdaş alternatifler sunma çabası içindedir.
TOKİ tarafından geliştirilen Tarımköy Projeleri ile köylerde ve kırsal alanlarda yaşayan insanların geçim kaynaklarının geliştirilmesi, yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması, üretim ve verimliliği geliştirici bilgi ve yüksek teknoloji yaratılmasına yönelik üreten köylüler oluşturulması ve atıl duran veya verimli kullanılamayan köy kaynaklarının devletin yönlendirmesi ve kamu imkanları çerçevesinde desteklenerek işler hale getirilmesi, buna paralel olarak sosyal yaşamlarının iyileştirilmesi ve köy mimarisinin geliştirilmesi, yöresel mimarinin korunup yenilenmesi, halkın yerinde iskanı, sağlıklı yaşanabilir konutlara kavuşturulmasına yönelik projeler oluşturularak şehre göçün önlenmesini sağlamak; kurum ve kuruluşlarının mevcut imkanlarını bir araya getirmek, iş birliğini geliştirip güçlendirmek, mevcut kaynaklarının verimli kullanılması amaçlanmaktadır.

TOKİ Sosyal Donatılar hakkında bilgi

TOKİ Sosyal Donatılar hakkında bilgi

TOKİ Sosyal Donatılar hakkında bilgi

Konut ihtiyacı dediğimizde akla; altyapısı ve ulaşımı tamamlanmış; eğitim, sağlık, kültür, ticaret alanında sosyal donatıları yeterli; parkları, bahçeleri, çevre düzeni, spor, dinlenme ve eğlence tesisleriyle insanlara çağdaş yaşam olanakları sunan yerleşim alanlarında ikamet edebilme gelmektedir. TOKİ, toplu konut projelerini, bir insan hakkı olan barınma ihtiyacını karşılamanın yanında, insanların sağlık, eğitim ve dinlenme ihtiyaçları için gerekli donatıları da düşünülmüş, sosyal açıdan bütünleşmiş yerleşimler olarak hayata geçirmektedir. Bu itibarla, konuttan ziyade yaşam merkezleri üretiyor olmanın bilinci ile konutun yanında okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi, cami ve kültürel tesis gibi insanların öncelikli ihtiyaçları arasında bulunan yapılar inşa etmektedir.
Başta büyük kentler olmak üzere, ülkemizde plansız gelişen yerleşim alanlarının ortaya çıkardığı teknik, ekonomik ve sosyal sorunlar, kıt kaynakların verimsiz kullanılmasına neden olmakta ve kent yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Toplu konut projeleri, nüfusu giderek artan, yapı stoku ise giderek kullanılmaz hale gelen büyük kentlerimizde, sosyal donatı ve teknik altyapısı ile birlikte kısa zamanda çok sayıda konutun üretilmesine imkan vermektedir.
Haber Detayı; http://konuemlak.com/2015/06/toki-sosyal-donatilar/

TOKİ Çevre Düzenlemeleri ve Ağaçlandırma

TOKİ Çevre Düzenlemeleri ve Ağaçlandırma

TOKİ Çevre Düzenlemeleri ve Ağaçlandırma

Çevre Düzenlemeleri ve Ağaçlandırma
TOKİ, projelerinin çevre düzenlemeleri için bazı standartlar oluşturmuştur. Yerleşim projesinde yaşayan herkes için yeterli, erişilebilir, konforlu açık alan düzenlemelerinin varlığı, TOKİ projelerinde yaşam kalitesini artırmakta ve memnuniyet yaratmaktadır.
Her projede yürüyüş yolları, oturma birimleri, parklar bulunmakta; parklara açık mini futbol veya mini basketbol/voleybol/açık tenis sahalarından en az bir adet yapılmaktadır.
Konut alanlarında, yüz konuta kadar olan projelerde bir adet, yüz konutun üzerindeki projelerde ise her yüz yetmiş beş konuta kadar ilave bir adet çocuk oyun alanı yapılmaktadır. Çocuk oyun alanlarının üç ve üçten fazla olması durumunda bir tanesi “engelsiz oyun grubu” ile donatılmaktadır.
Haber Detayı; http://konuemlak.com/2015/06/toki-cevre-duzenlemeleri-ve-agaclandirma/

TOKİ Kamuya Yönelik Uygulamalar

TOKİ Kamuya Yönelik Uygulamalar

TOKİ Kamuya Yönelik Uygulamalar

Kamuya Yönelik Uygulamalar

Planlama, ihale ve inşaat konusundaki deneyimlerinden güç alan TOKİ, ülkemizin diğer kamu kurumları ile işbirliği içinde vatandaşlar için çeşitli sosyo-ekonomik fırsatlar yaratmaktadır. İdare, bu doğrultuda gerçekleştirilen farklı protokoller çerçevesinde birçok kamu kurumu için hizmet binası, hastane, sağlık ocağı, okul, yurt, pansiyon, spor salonu, sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, huzur evi, askeri tesis ve kalekol gibi farklı projeler de inşa etmektedir.
Konut projeleri kapsamında yapılan okulların ve sağlık tesislerinin yanı sıra, bakanlıklar ve diğer kamu kuruluşları ile yapılan protokoller kapsamında, ihtiyaç bölgelerinde sağlık, eğitim, spor tesisleri, sevgi evleri ve yurtlar gibi birçok sosyal amaçlı tesisin yapımını da üstlenen TOKİ, yapımı tamamlanan bu tesisleri ilgili kurumlara protokol çerçevesinde devretmektedir.
TOKİ, uzmanlığının ihtiyaç duyulduğu her yere hizmet götürme ilkesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile okul ve ek binalarının yapımı konusunda ortak bir çalışma yürütmektedir. İdare, Bakanlığın belirlediği arsalarda, iyi ve kaliteli eğitim verilmesini sağlayacak tesislerin planlama ve inşaatını üstlenmektedir.

TOKİ Arsa Üretimi

TOKİ Arsa Üretimi

TOKİ Arsa Üretimi

Arsa Üretimi

15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 5273 sayılı “Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması İle Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanun” ile 29.4.1969 tarihli ve 1164 sayılı Arsa Ofisi Kanununun adı“Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun” olarak değiştirilmiş, Kanundaki görevler Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devredilmiştir.
Buna göre TOKİ;
  • Konut, sanayi, eğitim, sağlık ve turizm yatırımları ve çeşitli kamu tesisleri için anlaşma devir, satın alma yolu ve benzeri şekillerde arazi ve arsa sağlama,
  • Arsa stoku ve tanzim satışları yapma,
  • Sağladığı arazi ve arsaları olduğu gibi veya planlayarak, altyapı tesislerini kısmen veya tamamen ikmal ederek veya ettirerek ihtiyaç sahiplerine satma, kiralama, trampa etme, irtifak hakkı tesis etme, kamu kurum ve kuruluşları eliyle pazarlama ve satma,
  • Konut, sanayi, eğitim, sağlık ve turizm yatırımları ile kamu tesisleri yerleşme alanlarında arazi ve arsa alımı ve altyapı inşaatları için tahsis edilen fonlardan kaynak sağlama,
  • Konut, sanayi, eğitim, sağlık ve turizm yatırımları ile kamu tesisleri için gerçek ve tüzel kişilere ait arazi ve arsaları ve bunlar içerisinde veya üzerinde bulunan muhdesatı kamulaştırma,
  • Hazine, Belediye, Özel İdare ve Vakıflar İdaresinin satışa çıkaracakları arazi ve arsaları satış muamelesine tevessül etmeden önce kanun gereği Toplu Konut İdaresine bildirilen yerlerle ilgili olarak görüş bildirme,
  • Konut, sanayi, eğitim, sağlık ve turizm yatırımları ve kamu tesisleri için planlamayı öngördüğü ve tahdidini yaparak ilgili tapu idarelerine bildirmiş bulunduğu sahalardaki arsa ve arazinin satışlarında şufa hakkını kullanma,
  • Sattığı veya devrettiği arsa ve arazinin amacına uygun kullanılması için tapu kayıtlarına, satış şartlarına uygun alt yapı veya tesis yapılmadıkça üçüncü kişilere satış, devir, temlik yapılamayacağı ve haczedilemeyeceği hususunda şerhler koyma ve /veya bu amaca yönelik sözleşmeler yapma,
  • Konut, sanayi ve turizm bölgeleri, konut veya sanayi siteleri veya diğer kamu tesisleri meydana getirmek isteyen kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlar, kamu kurumları ve özel hukuk tüzel kişileri ile araştırma, inceleme ve proje hazırlama konularında teknik işbirliği yapma, lüzum gördüğü yerlerde Maliye Bakanlığının muvafakatini almak şartıyla, bu Kanunun uygulanması için belediyelerle ortaklıklar kurma, konularında yetkili kılınmıştır.
Haber Detayı; http://konuemlak.com/2015/06/toki-arsa-uretimi/