Yeni Haberler
Yükleniyor...

İstanbul Başakşehir kentsel dönüşümün simgesi oldu!

İstanbul Başakşehir kentsel dönüşümün simgesi oldu!

İstanbul Başakşehir kentsel dönüşümün simgesi oldu!

Türkiye’de 2002’den sonra kentsel dönüşüm ve yeni yapılaşma projeleri hız kazandı. Sıfırdan doğan İstanbul-Başakşehir de Türkiye’ye model oldu. 1994 itibariyle kurulmaya başlanan Başakşehir’de, KİPTAŞ ve  TOKİ  öncülüğünde inşa edilen düzenli konutlar, nüfusu 5 yılda 200 binden 370 bine yükseltti. 60 bin konutluk TOKİ projesi sayesinde bölgeye özel sektör akın etti. Konforlu ve düzenli yapılaşma modeli olarak başlayan Kayaşehir projesi de birçok yere örnek uygulama oldu.

KAYABAŞI’YDI KAYAŞEHİR OLDU

İstanbul’da 90’lı yıllardaki düzenli yapılaşma örneği olarak KİPTAŞ eliyle başlatılan kentleşme projesi, Başakşehir’i yarattı. Başta mahalle odağında yürütülen çalışmalar yayıldı ve yeni bir yaşam merkezi doğdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen Başakşehir projesi, 1997’de 3 bin konutla başladı.

1 yorum: Leave Your Comments

  1. stanbul'u bilmiyeniniz yoktur, peki ya başak şehir? başakşehir haberlerini, takip etmek cokta basit. Son zamanlarda başakşehir haberlerine baktınzmı? neler satılmış, neler alınmış, daha spor haberleri :)

    bu sene şampion mu olur acaba ?

    YanıtlaSil